Wie is Jeyland Mitchell, de beoogd nieuwe speler van Feyenoord?

Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op Jeyland Mitchell, een veelbelovende verdediger uit Costa Rica. Dit meldt 1908.nl. De club heeft al een concrete aanbieding gedaan aan de 19-jarige international. Mitchell maakte indruk tijdens de Copa América door zijn sterke spel.

Wie is Jeyland Mitchell?

Jeyland Mitchell gaat de overstap maken naar Feyenoord. Maar wie is deze verdediger en wat kunnen de fans van hem verwachten?

Hoe ziet het contract van Jeyland Mitchell eruit

Jeyland Mitchell staat tot medio 2027 onder contract bij LD Alajuelense, waar hij tot nu toe twaalf wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. 

Waar en wanneer is Jeyland Mitchell geboren?

Jeyland Mitchell werd op 29 september 2004 geboren in Puerto Limón, te Costa Rica. Mitchell is 1,87 meter lang en rechtsbenig. Zijn spelercarrière begint in zijn geboortestad, bij Limón.

Waar speelt Jeyland Mitchell?

Met een leeftijd van nog maar acht jaar stroomt Jeyland Mitchell al de jeugdopleiding van Limón. In 2020 vertrekt hij voor even naar Deportivo Saprissa en keert daarna terug. Na een korte stop als voetballer, Mitchell gaat basketballen, maakt hij in 2021 de overstap naar Guanacasteca. Na twee seizoenen vertrekt Mitchell vervolgens naar Municipal Liberia, waarna Alajuelense hem in 2024 verwelkomt. 

Wat zijn de statistieken van Jeyland Mitchell?

In het seizoen 2023/24 komt Jeyland Mitchell 24 keer in actie. Hierin zorgt de verdediger voor één doelpunt. Op 2 februari van dit jaar volgt zijn debuut voor de nationale ploeg van Costa Rica, waarmee hij in de zomer ook actief is op de Copa América. Mitchell maakt een sterke indruk op het toernooi en maakt het zelfs Vinicius Júnior (Brazilië) lastig.

Wat kost Jeyland Mitchell?

De huidige marktwaarde van Mitchell wordt door Transfermarkt geschat op 175.000 euro. Naar verluidt heeft Feyenoord zo'n 2,5 miljoen euro over voor de verdediger.

Video hoogtepunten Jeyland Mitchell

Update 8 juli: Jeyland Mitchell is gepresenteerd als aanwinst van Feyenoord

Jeyland Mitchell is op maandagavond gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De verdediger uit Costa Rica heeft zijn krabbel gezet onder een overeenkomst tot medio 2029. Lees hier zijn eerste reactie na het tekenen van zijn contract in Rotterdam-Zuid.

Feyenoord-doelman vertrekt