Ernst blessure Justin Bijlow duidelijk; het laatste Feyenoord-nieuws

Feyenoord wil de komende competitieduels uitstellen. In Feyenoord vandaag het laatste nieuws op 16 november over de Rotterdammers.

Transfernieuws, artikelen over de spelers en selectie, de aanstaande wedstrijden. Het is hier te lezen. Justin Bijlow heeft geen ernstige blessure opgelopen zo meldt Feyenoord Transfermarkt.

Justin Bijlow

Justin Bijlow is 'niet fit genoeg' om dinsdagavond in actie te komen. Zijn plek in de Oranje-selectie wordt ingenomen door Tim Krul. Het wegvallen van Bijlow, die maandag gewoon meetrainde, was een mysterie voor Oranje-volger Pascal Kamperman van ESPN, maar de blessure lijkt mee te vallen. 'Niet helemaal fit. Niets ernstigs', aldus Feyenoord Transfermarkt, dat zich baseert op een bron binnen de KNVB.

Feyenoord vandaag

Feyenoord heeft maandag bij de KNVB de voorkeur uitgesproken om de competitiewedstrijden van de komende weken uit te stellen. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdammers bevestigd. ''We zijn er uiteraard hartstikke voor dat heel goed wordt uitgezocht in hoeverre verplaatsing mogelijk is. Voetbal speel je om de supporters te vermaken en daarmee hebben we een maatschappelijke rol. Het betaald voetbal heeft al bewezen dat het een op veilige manier iets leuks kan bieden in weinig opbeurende tijden.''

ESPN

''Daarnaast is het van sportief belang dat de wedstrijden met publiek worden afgewerkt'', gaat de woordvoerder verder in gesprek met ESPN. ''Voor alle clubs en zeker voor Feyenoord geldt dat het publiek een twaalfde man is. Tot slot zijn er financiële en economische belangen. Een wedstrijd zonder publiek betekent bij ons al snel negen ton aan omzetverlies. Het gaat knetterhard op deze manier.''

Programma Feyenoord

De wedstrijden tegen Slavia Praag (25 november) en Maccabi Haifa (9 december) in de Conference League gaan sowieso door.

Dinsdag wordt er ook gespeeld in de Kuip, de interland Nederland-Noorwegen. Opvallend beeld zal zijn dat bondscoach Louis van Gaal in een rolstoel zit. Het Nederlands elftal - met ongetwijfeld Justin Bijlow in het doel - mag dit WK-kwalificatieduel niet verliezen, want de consequenties van een Oranje-nederlaag tegen Noorwegen kunnen wel eens desastreus zijn.

Bij Noorwegen staat Feyenoord-verdediger Marcus Pedersen in de basis. De Noor heeft trouwens een Nederlandse vriendin: hockeyster Noor Omrani.

Laaienlichters

Hugo Borst noemt Mark Rutte en Hugo de Jonge maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad 'laaienlichters'. "RIVM en OMT zien geen enkele reden de sta­dions leeg te houden. Dit schudden Rutte & De Jonge uit hun louche mouwen. Misschien is het mede wraakneming vanwege oplaaiend voetbalhooliganisme", stelt Borst, die daarmee wijst op diverse incidenten rondom 'beladen' wedstrijden als FC Twente - Heracles Almelo en NEC - Vitesse.