Dit is waarom Van Gaal in een rolstoel zit tegen Noorwegen

Een tegenvaller voor Louis van Gaal in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdagavond tegen Noorwegen, want de bondscoach van Oranje zal het duel vanuit een rolstoel moeten volgen... Waarom zit Van Gaal dinsdag in een rolstoel, vragen veel mensen zich af... Dat heeft met een ongelukkige valpartij te maken...

Van Gaal fietste zondagavond na de training terug naar het hotel en kwam bij het neerzetten van zijn fiets ten val. De bondscoach gleed uit, maakte een flinke smakkerd en landde hard op zijn heup. Gelukkig niet dezelde heup als waar hij zes jaar geleden aan geopereerd werd.

Is de heup van Louis van Gaal gebroken?

Het Algemeen Dagblad meldt dat de heup van Louis van Gaal niet gebroken is. De bondscoach bracht de zondagavond in het ziekenhuis door en daar werd hem verteld dat zijn kwetsuur vanzelf moet herstellen. 

Hoe leidt Van Gaal Oranje tijdens de training en duel met Noorwegen?

Nederland traint maandag om 11:30 uur en Louis van Gaal leidt de training vanuit een golfkarretje. Dat zal dinsdagavond tegen Noorwegen vermoedelijk niet het geval zijn, maar er wordt nog wel gekeken op welke manier hij de ploeg het beste kan leiden. Van Gaal wil zelf in ieder geval bij de ploeg blijven.

Unieke beelden.... (tekst gaat verder onder video's)

Zit Van Gaal net als in 2007 tegen Noorwegen in een skybox?

Het is niet voor het eerst dat de trainer Louis van Gaal op onfortuinlijke wijze ten val komt, want in 2007 was dit ook al het geval. Toen brak hij bij een reünie van de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) zijn kuitbeen. Van Gaal landde bij een oefening polsstokhoogspringen verkeerd op zijn been en liep de kwetsuur op. Destijds volgde hij het duel van AZ tegen NEC vanuit een skybox. Is dit dinsdag tegen Noorwegen ook de oplossing?