'Tweede topclub uit Portugal geïnteresseerd in diensten Giménez'

Het goede seizoen van Santiago Giménez is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. In navolging van SL Benfica schijnt ook FC Porto interesse te hebben in de Mexicaanse spits van Feyenoord, zo meldt journalist Ekrem Konur.

De doelpunten van de international stapelen zich op en inmiddels staat de teller op vijftien doelpunten voor Feyenoord dit seizoen. Ook in De Klassieker wist de goaltjesdief het net te vinden en dat maakt indruk in onder andere Portugal. Op dit moment heeft de ploeg van Sérgio Conceição Mehdi Taremi en Evanilson in de voorhoede staan, maar FC Porto houdt rekening met een eventueel vertrek van de twee aanvallers.

De Portugezen willen daardoor de markt verkennen en komen daarbij uit op Giménez. De 21-jarige Feyenoord-spits heeft zelf laten weten gelukkig te zijn in Rotterdam-Zuid en reageerde onwetend op de vermeende interesse van SL Benfica, de huidige werkgever van voormalig PSV-coach Roger Schmidt. De Mexicaan ligt vast tot medio 2026 en dat betekent dat de clubleiding van Feyenoord mag spreken van een goede uitgangspositie.

Feyenoord-doelman vertrekt