Politiechef reageert op supporterskwestie Feyenoord: "Ik kan mij voorstellen dat Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome"

Feyenoord is in de kwartfinale van de UEFA Europa League gekoppeld aan het Italiaanse AS Roma. De twee troffen elkaar vorig seizoen in de finale van de UEFA Conference League, maar in 2015 speelden de twee ploegen ook tegen elkaar in Europa. Doordat Het Legioen zich daar niet van hun beste kant liet zien, twijfelt de burgermeester van Rome nu of hij fans van de Rotterdamse club toe wil laten.

Feyenoord is nog steeds in afwachting of zij kaarten kunnen afnemen voor het uitduel in de kwartfinale van de UEFA Europa League. De burgermeester van Rome heeft een verzoek bij de lokale autoriteiten ingediend om een reisverbod in te stellen voor Het Legioen. UEFA-baas Aleksander Čeferin liet zich onlangs kritisch uit over het weren van Eintracht Frankfurt-fans. "Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft.''

Politiechef Frank Paauw heeft in gesprek met De Telegraaf gereageerd op de supporterskwestie van Feyenoord en AS Roma. Op het moment dat de Rotterdamse achterban niet welkom is in Italië, vindt hij het een logische maatregel als de bezoekers uit Rome ook niet welkom zijn in De Kuip. "Ik kan mij voorstellen dat als Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome, het logisch is om ook geen Rome-supporters naar Rotterdam te laten komen." Het is nog onduidelijk wanneer er een definitief besluit wordt genomen. 

Feyenoord-doelman vertrekt