Van Hanegem kijkt niet uit naar PSV-Ajax: "Allebei gewoon heel slecht gedaan"

PSV en Ajax strijden aankomend weekend om de tweede plek in de Eredivisie. De twee achtervolgers van Feyenoord komen, als er geen hele gekke dingen gebeuren, niet meer in aanmerking voor de landstitel. Een tweede plaats is dus het hoogst haalbare voor de twee ploegen, constateert ook Willem van Hanegem.

"Ik heb mij weer eens 90 minuten aan PSV gewaagd. Het is echt zo slecht", stelt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ze winnen alleen omdat ze betere spelers hebben en jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Volendam heeft een beter idee van hoe ze willen voetballen dan PSV."

'De lamme en de blinde'

"In Eindhoven denken ze echt dat de bekerfinale en een eventuele tweede plek het seizoen goed zullen maken. In de beker hebben ze tegen de lamme en de blinde gespeeld en ik zie ze eerlijk gezegd niet van Ajax winnen. Die ploeg voetbalt ook veel minder dan vroeger, maar ze hebben nog altijd een idee. Ze kunnen het alleen niet uitvoeren zoals voorheen", is 'de Kromme' ook niet complimenteus over de Amsterdamse tegenstander.

"De kracht van Ajax was altijd dat ze de lat hoog legden. Een tweede plek en een bekerfinale is simpelweg onder de maat. Dat maakt je op de lange termijn beter. Bij PSV zijn ze met dezelfde prestatie straks niet ontevreden. Dat is het verschil."

Champions League-finale

Daarnaast ergert Van Hanegem zich ook aan het enthousiasme in aanloop naar het duel tussen de huidige nummer 2 en 3 van de Eredivisie: "Laten we ons niet gek maken door de televisiezender die net doet alsof de Champions-League finale zondag in Eindhoven wordt afgewerkt. Deze twee ploegen staan een straatlengte achter Feyenoord en die begonnen het seizoen met een vrijwel volledig nieuw elftal. Dan weet je: Ajax en PSV hebben het gewoon heel slecht gedaan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers