'Houding van Sparta Praag blijft ondanks nieuw bod van Feyenoord hetzelfde'

De honger van Feyenoord is nog niet gestild en dat betekent dat de Rotterdammers nog altijd actief zijn op de transfermarkt. Terwijl Igor Paixão onderweg is naar Zuid, moet ook David Hancko op korte termijn toegevoegd worden aan de selectie van Arne Slot.

Woensdag kwam naar buiten dat de Stadionclub een bod van zes miljoen euro heeft neergelegd bij Sparta Praag voor de beoogde opvolger van Marcos Senesi. De Tsjechen zijn van het nieuwe bod echter totaal niet onder de indruk en zijn nog in dubio of zij deze transferwindow überhaupt wel afstand moeten nemen van de 24-jarige Slowaak.

Journalist Jan Vaeck snapt de houding van de Tsjechische topclub wel. Hancko is namelijk een steunpilaar voor de ploeg en is een ware leider voor Sparta Praag. De linksbenige verdediger heeft voorlopig nog een lopend contract tot medio 2024 en traint 'gewoon' mee met zijn ploeg in aanloop naar het duel tegen SK Sigma Olomouc. 

iSport denkt dat de houding van de clubleiding te maken heeft met de mogelijke transfersom. Het medium denkt dat de Tsjechen op deze manier de prijs proberen op te voeren. Rutger Vinke, dé transferexpert als het Feyenoord betreft, liet weten dat Sparta Praag een tegenvoorstel heeft gedaan. Dit voorstel zou door de genoemde bonussen gaan over een bedrag van zo'n tien miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt