De WK-selectie volgens de Voetbalflitsen-volgers: 'Drie debutanten en Blind op de bank'

Louis van Gaal maakt vrijdagmiddag zijn 26-koppige selectie voor het WK 2022 in Qatar bekend. In aanloop naar de bekendmaking stelde Voetbalflitsen haar volgers de vraag welke speler zij wel of juist niet mee zouden namen. Dit resulteerde in een selectie van 26 spelers, bestaande uit drie doelmannen, tien verdedigers, acht middenvelders en vijf aanvallers. Dit is de WK-selectie van 

Doelmannen

De strijd onder de lat wordt bij Oranje gevoerd door vijf doelmannen, waarvan er één nog zijn debuut bij het Nederlands elftal moet maken. De volgers van Voetbalflitsen kozen voor Justin Bijlow, Jasper Cillessen en Mark Flekken. Hierbij ging de absolute voorkeur uit naar Bijlow, waardoor ook direct duidelijk werd wie men het liefst als eerste doelman ziet verschijnen bij Oranje op het WK. Flekken en Cillessen moeten volgens de volgers van Voetbalflitsen genoegen nemen met een reserverol op het WK.

Verdedigers

Van Gaal gaat hoogstwaarschijnlijk op het WK spelen met een vijfmansdefensie. Er is daarom ook uitgegaan van een verdediging met een rechter -en linkervleugelverdediger en drie centrumverdedigers. Aan de rechterkant kreeg Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong de voorkeur boven Devyne Rensch. Op de linkerflank won Tyrell Malacia de strijd van Daley Blind, maar verzekerde die laatste zich wel van een plekje in de selectie gekozen door de volgers van Voetbalflitsen. In het centrum kregen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké de meeste stemmen 'voor' met daarachter Stefan de Vrij, Jurriën Timber en Sven Botman. De vijfmans-verdediging van Oranje wordt volgens de Voetbalflitsen-volgers gevormd door Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké en Malacia. 

Middenvelders

Op het middenveld is er plek voor drie spelers in de basisopstelling, maar is er in totaal plek voor acht spelers in de selectie gekozen door de volgers van Voetbalflitsen. De onbetwiste basisspeler is Frenkie de Jong. Cody Gakpo wordt, zoals de verwachting ook bij Oranje is, teruggeschoven naar het middenveld. Daarnaast is er ook plek ingeruimd voor Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Ryan Gravenberch, Marten de Roon, Kenneth Taylor en Xavi Simons. De drie middenvelders die volgens de volgers van Voetbalflitsen moeten starten op het WK zijn Berghuis, Frenkie de Jong en Gakpo.

Aanvallers

In de aanval slechts plek voor twee spelers, maar in de selectie gekozen door volgers van Voetbalflitsen is er plek voor vijf stuks. De voorkeur gaat uit naar Memphis Depay en Steven Bergwijn. Daarnaast worden Arnaut Danjuma, Luuk de Jong en Brian Brobbey ook geselecteerd voor Oranje als het aan de volgers van Voetbalflitsen ligt. De twee aanvallers die een plek in de basisopstelling hebben veroverd zijn Memphis en Bergwijn.

Bekijk hieronder de basisopstelling inclusief wissels volgens de volgers van Voetbalflitsen:

Nederland Oranje WK selectie Van Gaal