'Feyenoord geïnteresseerd in 14-voudig Duits international'

Volgens BILD zou Feyenoord geïnteresseerd zijn in de Duitse routinier Max Kruse. De 34-jarige spits, die ook achter de spits uit de voeten kan, zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij VfL Wolfsburg werd ontbonden. BILD meldt dat de Rotterdammers zich nog niet concreet hebben gemeld, maar desondanks kan de aanvaller, die veertien keer in actie kwam voor het Duitse nationale elftal, een relatief goedkope optie zijn.

Kruse heeft na zijn contractonbinding in november 2022 nog geen nieuwe club kunnen vinden. Een scheurtje in zijn spier hield de 34-jarige aanvaller vanaf september 2022 al aan de kant. De routinier wordt naast Feyenoord ook gelinkt aan diverse Turkse topclubs en een overstap naar de Verenigde Staten. Volgens Capology verdiende Kruse bij zijn laatste club VfL Wolfsburg ongeveer 3,8 miljoen euro per jaar. 

Wie is Max Kruse?

Kruse werd geboren op 19 maart 1988 in Reinbek, Duitsland. De linksbenige aanvaller begon met voetballen bij TSV Reinbek, waarna hij via SC Vier -und Marschlande op achttienjarige leeftijd de overstap maakte naar Werder Bremen. Kruse maakte in 2007 zijn debuut in de Bundesliga voor de Duitse club en was daarin direct belangrijk met een assists. Echter tot een doorbraak kwam het niet. De aanvaller speelde tussen 2009 en 2019 voor diverse Duitse clubs, waaronder St. Pauli, SC Freiburg, Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg en opnieuw Werder Bremen. Kruse vertrok in de zomer van 2019 transfervrij naar Fenerbahce, waar hij een seizoen speelde. In 2020 keerde hij terug naar Duitsland bij Union Berlin, dat hem na anderhalf seizoen voor 5 miljoen euro verkocht aan VfL Wolfsburg. Kruse maakte op 29 mei 2013 zijn debuut voor de Duitse nationale ploeg en kwam in totaal tot veertien interlands. Hierin scoorde de aanvaller vier keer en was hij zeven keer de aangever. De routinier speelde zijn laatste interland voor Duitsland in 2015.