Streuer zet streep door transfer Zerrouki: "We zijn er niet uitgekomen, hij moet gewoon blijven"

Jan Streuer heeft zich dinsdagavond uitgesproken over de transfersoap rondom Ramiz Zerrouki. De technisch directeur laat weten dat FC Twente in januari geen spelers gaat verkopen. Daarmee kan er een definitieve streep door de transfer van Zerrouki naar Feyenoord.

Streuer heeft eerder op de dag contact gehad met de Stadionclub. "We zijn er niet uitgekomen. Zerrouki moet gewoon blijven", vertelde Streuer na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Telstar (3-1) voor de camera van ESPN. "Ik vind het voor hem heel vervelend, kan me voorstellen dat hij graag weg wil, hij zal er ook meer kunnen verdienen".

"Wij hebben ook ambitie. We hebben geen enkel probleem om in de zomer mee te denken, maar op dit moment kunnen we dat niet maken", voegde de FC Twente-directeur eraan toe. "We willen presteren, en als je hem laat vertrekken toon je niet de ambitie. We komen er niet uit. Dan blijft het zoals het is, en moet de speler blijven tot het eind van het seizoen. We gaan het nu niet meer doen".

Streuer verwacht nu geen lastig gedrag van de Algerijnse middenvelder. "Wat schiet je ermee op om het hard te spelen? De speler heeft een contract getekend. Iedereen die weet wat voetbal is, zegt dat de club gelijk heeft. Het verhaal is dat we het gewoon niet gaan doen. We moeten nu afwachten of hij morgen fit is. Ik kan me voorstellen dat hij er morgen niet is, maar we kennen hem als een geweldige jongen. Misschien zien we hem morgen wel", aldus de technisch directeur.