Turkse voetbalwereld in rouw om overlijden Ahmet Çalik (27)

Ahmet Çalik (27) overleed dinsdagmorgen bij een verkeersongeluk. De Turkse voetbalwereld reageert geschrokken op het nieuws. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, wel duidelijk is dat zijn auto verschillende keren over de kop vloog. Toen het ambulancepersoneel arriveerde was het al te laat voor de oud Turks-international.

"We zijn diep bedroefd door het plotsellinge overlijden van Ahmet Çalik. Vanaf de eerste dag dat hij bij Konyaspor kwam werd hij geliefd in de stad door de fans. Onze condolances gaan uit naar iedereen, maar vooral naar de familie", schrijft zijn laatste werkgever op Twitter. Ook zijn voormalige club Galatasaray reageert geschrokken op het nieuws. "Moge God genadig zijn. Onze condolances gaan uit naar zijn dierbaren, familie en de hele Turkse voetbalwereld."

Opmerkelijk is dat Çalik zondag nog meespeelde in het competitieduel tussen Konyaspor en Sivasspor. Afgelopen zomer maakte de centrale verdediger de transfervrije overstap naar de huidige nummer twee van Turkije, waar hij uitgroeide tot een vaste kracht. In totaal stond de achtvoudig Turkije-international al achttien keer in de basis dit seizoen. 

Feyenoord-doelman vertrekt