FC Twente haalt Cristian Cuevas terug naar Nederland

Cristian Alejandro Cuevas Jara versterkt de gelederen van FC Twente. Dit maakt de club uit Enschede woensdagavond bekend. De 22-jarige linkervleugelverdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Huachipato Sadp, dat de Chileen over heeft genomen van Chelsea. 

Chelsea
Cuevas komt uit de jeugdopleiding van O’Higgins en maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Chelsea. Hij werd verhuurd aan Vitesse, FC Eindhoven, Universidad de Chile en Sint-Truiden en komt nu dus in De Grolsch Veste terecht. Cuevas kwam nooit in actie in een wedstrijd in de Eredivisie, maar speelde wel dertien duels in de Jupiler League.

''Twente is een grote club''
“Ik ben heel blij met deze stap. In Chili kennen we Twente natuurlijk van Felipe Gutiérrez. Twente is een grote club en ik zie dit als een mooie uitdaging. Ik ben een linksback die met veel passie speelt en alles geeft voor het team." Directeur Jan van Halst: “Het was bekend dat we nog zochten naar een linksback. Mooi dat het kort voor de deadline is gelukt om Cristian te huren. Het geeft ons meer opties aan de linkerkant."

Dertiende zomeraankoop
Cimbi, zoals Cuevas ook wel wordt genoemd, is de dertiende zomeraanwinst voor het team van trainer René Hake. Men legde eerder Jorn Brondeel, Thomas Lam, Luciano Slagveer, Isaac Buckley-Ricketts, Adnane Tighadouini, Nikola Gjorgjev, Haris Vuckic, Michael Liendl, Marko Kvasina, Danny Holla, Alexander Laukart en Tom Boere vast.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers