De Jong eist 'zakelijker' PSV: "Ik weet niet waar het aan ligt"

PSV wist te winnen op bezoek bij FC Volendam, maar daar is alles ook mee gezegd. De Eindhovenaren moesten er alles aan doen om de overwinning vast te stellen en dat zorgt niet alleen voor frustratie bij de supporters, maar ook aanvoerder Luuk de Jong ergert zich aan de situatie.

"Het was zeker geen goede wedstrijd van ons. We vielen terug in snel balverlies, waardoor we niet aan het voetballen kwamen. Ik weet niet waar het aan ligt", aldus een opgeluchte aanvoerder na afloop van de 2-3 winstpartij tegen de laagvlieger. 

Een oplossing is er nog niet, maar dat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij het beter moet gaan doen in de toekomst is zeker. "We hebben het daar vaker met elkaar over gehad, het is een belangrijk punt. Het is ook een beetje het speelse bij ons. Als we de ruimte zien, willen jongens de pass geven. Daardoor wordt het een op-en-neer-wedstrijd, dat moeten we voorkomen."

Komende twee weken staan er twee duels op de planning tegen concurrent Ajax. Volgens de centrumspits hoeft men dan niet te vrezen voor een speels PSV. "Dit zijn hele andere wedstrijden die je niet met elkaar kunt vergelijken, ook vanwege het kunstgras. Volgende week spelen we thuis tegen Ajax, waar we niemand voor hoeven te motiveren. Dat hoef je nooit, maar het zijn speciale wedstrijden."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers