Álvarez rouwde slechts even om afgeketste transfer, maar wil nog altijd een stap maken

Dat Edson Álvarez afgelopen niet naar Chelsea mocht verkassen, heeft de Mexicaan teleurgesteld. Echter kon de middenvelder van Ajax de knop heel snel omzetten. In gesprek met De Telegraaf laat hij weten dat de focus weer helemaal bij zijn huidige club ligt. Toch ziet Álvarez zichzelf komende zomer graag een stap maken. 

'Ik heb één dag gerouwd en daarna laten zien dat ik een sterk persoon ben', opent hij. 'Natuurlijk bleef de teleurstelling wel even, maar ik geloof erin dat alles met een reden gebeurt. Misschien was het nog niet het juiste moment. Mijn tijd komt, honderd procent. Dat ligt in Gods en mijn eigen handen. En ik werk er hard aan om dan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.'

In Amsterdam valt voor de 61-voudig international nog genoeg te behalen. 'Ik ben naar Ajax gekomen om te leren, te genieten en het volgende niveau te bereiken. Natuurlijk ligt mijn focus op dit moment voor honderd procent op Ajax.' Toch geeft de 25-jarige Ajacied aan dat zijn periode in Amsterdam mogelijk snel aan zijn einde komt.

'Dan wil ik die kans grijpen'

'Maar als er komende zomer iets moois voorbij komt, dat goed is voor Ajax en voor mij, dan wil ik die kans grijpen. Hopelijk met nog drie extra titels – het kampioenschap, de beker en de Europa League – in mijn zak. Het zou mijn derde landstitel en tweede beker zijn', besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers