Heitinga's voorgangers! Deze Ajax-trainers speelden ook in Amsterdam

Vandaag werd duidelijk wat al eventjes in de lucht hing: John Heitinga krijgt van Ajax de kans om het seizoen als hoofdtrainer af te maken. De oud-international is natuurlijk niet de eerste trainer in Amsterdam die ook het rood-witte shirt gedragen heeft. Voetbalflitsen zet de bekendste namen op een rijtje. 

Als je aan Ajax denkt, dan denk je aan Johan Cruijff. Misschien wel de beste Nederlandse voetballer ooit schitterde in het shirt van de Amsterdammers. Ook is hij de Ajax-trainer met het hoogste gemiddelde puntenaantal per wedstrijd van alle oud-Ajacieden die later oefenmeester werden in de hoofdstad. Gemiddeld pakte Cruijff 2,29 punten per wedstrijd.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Hiermee staat hij boven grote namen als Louis van Gaal en Rinus Michels. Zij 'blijven steken' op respectievelijke 2,22 en 2,15 punten per wedstrijd. Daarna volgen oud-spelers als Ronald Koeman, Frank de Boer en Danny Blind.

Geen zekerheidje

Niet elke goede speler is echter ook een goede trainer. Denk bijvoorbeeld aan Marco van Basten. De drievoudig Ballor d'Or winnaar komt niet verder dan een gemiddelde van 1,91 punt per duel. Hij staat daarmee niet onderaan in het rijtje. Jan Wouters heeft de rode lantaarn vast met een gemiddelde van 1,63 punt per wedstrijd. Waar zal John Heitinga eindigen in dit rijtje? Het begin is in ieder geval hoopgevend!

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt