Wijnaldum baalt van loting: "Jammer dat ik Feyenoord moet uitschakelen"

De loting van de Europa League is gedaan en Feyenoord treft AS Roma. De Rotterdammers verloren vorig jaar de Conference League finale van de Romeinen en azen nu op revanche. Bij Roma spelen twee oud-Feyenoorders: Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde baalde van de loting.

Tegenover het Algemeen Dagblad reageert Wijnaldum bij Oranje op de loting: "Ik baalde wel ja. Normaal gesproken support ik Feyenoord. Dit is dus lastig. Aan de andere kant is het natuurlijk een mooie wedstrijd om te spelen."

Terugkeer in De Kuip

Het is niet de eerste keer dat de oud-Feyenoorder terugkomt in De Kuip: "Voor PSV heb ik ook al in Rotterdam tegen Feyenoord gespeeld. Toen waren ze niet zo blij dat is was weggegaan, maar volgens mij is dat gevoel nu overgewaaid."

"Er zaten in de Europa League nog een aantal hele pittige tegenstanders in de koker en Feyenoord was daar een van", stelt Wijnaldum. De middenvelder is pas net volledig hersteld van een scheenbeenbreuk, maar is nu terug bij het Nederlands elftal. Met Oranje neemt hij het aankomende week op Frankrijk en Gibraltar voor de kwalificatie van het EK van 2024 in Duitsland.

Feyenoord-doelman vertrekt