Deze elf nieuwelingen bij hun clubs maakten dit seizoen de meeste indruk!

Het is iedere zomer een komen en gaan van spelers in de Eredivisie en dat was voorafgaand aan dit seizoen niet anders. En sommige aanwinsten bleken echt een schot in de roos. Wij zetten de elf beste nieuwelingen in de Eredivisie op een rijtje.

Doelman: Eloy Room

Ondanks dat Vitesse tot nu toe een teleurstellend seizoen beleeft, houdt nieuwkomer Room zich prima staande. De 34-jarige Room kwam afgelopen zomer transfervrij over vanuit Amerika. In de Eredivisie heeft Room tot nu toe zestien keer moeten vissen in tien duels. Hoewel Vitesse dus op plek zestien staat, ligt dat niet aan de keeper, want slechts zeven ploegen in de Eredivisie kregen minder treffers tegen.

Linksback: Youri Regeer

Ondanks dat Regeer geen linksback is moet hij daar wel spelen van FC Twente. De geboren middenvelder uit de Ajax-academie werd vorige zomer voor ongeveer één miljoen euro overgenomen van de Amsterdammers. Bij de Tukkers doet Regeer het uitstekend op een voor hem onbekende positie. Met zijn voetballend vermogen is hij een welkome versterking voor de ploeg van Joseph Oosting.

Centrale verdediger: Alexandre Penetra

Penetra maakte in de zomer van 2020 de overstap van de jeugdopleiding van Benfica naar die van Famalicão. In totaal speelde de verdediger, die naast centraal ook als rechtsachter en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, zeventig wedstrijden in het eerste. AZ kocht hem deze zomer voor ruim vier miljoen. Al snel is de 22-jarige Portugees een vaste waarde in de basisopstelling van Pascal Jansen. 

Centrale verdediger: Loïc Mbe Soh

Almere City doet het met een veertiende plaatst naar behoren in hun eerste seizoen in de Eredivisie. Achterin staat het ook goed met al drie clean-sheets in tien wedstrijden, wat mede komt door nieuwkomer Loïc Mbe Soh die gehuurd wordt van Nottingham Forest. 

Rechtsback: Sergiño Dest

Dest slaagde bij FC Barcelona en AC Milan de afgelopen jaren niet. Daarom keerde de oud-Ajacied huiswaarts. En bij PSV doet de Amerikaan het erg goed. Zo is hij vooral in aanvallend opzicht met zijn rushes erg gevaarlijk voor de ploeg van Peter Bosz en is hij een last voor iedere tegenstander.

Middenvelder: Yerdy Schouten

Schouten maakte in de zomer van 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna. De Italianen betaalden destijds ruim twee miljoen euro, wat een transferrecord voor de Kralingers betekende. De komst van Schouten bleek een schot in de roos voor Bologna. PSV maakte afgelopen zomer twaalf miljoen over naar Italië en hij maakt het tot nu toe waar in Eindhoven. 

Middenvelder: Alen Halilovic

Ondanks dat het de laatste weken wat minder met de spelmaker van Fortuna Sittard gaat, staat hij toch in dit elftal. Halilovic verbaasde vriend en vijand met zijn eerste wedstrijden voor Fortuna Sittard. De Kroaat passeerde zijn directe tegenstanders alsof ze er niet stonden. Het is de vraag of de spelmaker zijn goede vorm van de beginweken weer terug kan vinden. 

Middenvelder: Malik Tillman

Lange tijd stond Malik Tillman te boek als een groot talent in de jeugdopleiding van Bayern München. Bij Bayern weet de Amerikaan (tot nu toe) nog niet door te breken. Na een verhuurperiode aan Rangers, weet Tillman dit seizoen te imponeren in Eindhoven. Zo heeft hij in dit seizoen in zes wedstrijden al drie doelpunten en één assist geproduceerd. 

Linksbuiten: Noa Lang

Waar PSV in de defensie nog wel eens steken laat vallen, geldt dat niet voor de voorhoede. De aanvallers van de Eindhovenaren zijn dit seizoen messcherp. Zo ook Noa Lang, die voor 12,5 miljoen euro overkwam van Club Brugge. Dit seizoen heeft Lang er in zeven wedstrijden al vier inliggen met ook nog drie assists. Momenteel kampt hij met een blessure.

Rechtsbuiten: Calvin Stengs

Stengs overstijgt dit seizoen alle verwachtingen, want hij manifesteert zich tot de voetballende kracht van Feyenoord. De speler, die in het verleden al voor AZ speelde, heeft in tien wedstrijden drie doelpunten en zes assists geproduceerd. 

Spits: Luka Ivanusec

De Feyenoord-nieuwkomer lag er een paar wedstrijden uit dit seizoen. Toch heeft de miljoenenaankoop van de Rotterdammers in een korte tijd laten zien al een meerwaarde te zijn voor de Eredivisie. Hij is doelgericht en heeft rendement. Dus kortom, hij heeft alles in zich om te slagen in het elftal van Arne Slot. 

Hier het volledige elftal:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers