Nijkamp over aanstaand Feyenoord-bod op Mijnans: "Als de top van Nederland zich meldt..."

Gerard Nijkamp heeft zich uitgesproken over een mogelijke transfer van Sven Mijnans naar Feyenoord. Volgens de technisch manager van Sparta Rotterdam is er 'absoluut geen noodzaak om te verkopen', al loopt hij niet weg voor de belangstelling van de Stadionclub.

Voetbal International bracht zaterdagavond naar buiten dat Feyenoord zijn zinnen heeft gezet op Mijnans. "We zijn in afwachting van een bod", liet Nijkamp vlak daarna weten voor de camera van ESPN. "We lopen niet weg voor die belangstelling, want we weten dat we een opleidingsclub zijn. We wachten de komende 24 tot 48 uur af".

Na afloop van de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen (1-1) heeft de technisch manager een 1-op-1 gesprek gevoerd met het Feyenoord-target. "Ik vind het belangrijk dat we dezelfde taal spreken. Dus wat goed is voor de speler, maar ook voor de club. Daarom zat ik met hem apart".

"Als de top van Nederland zich meldt, dan moeten we daar heel erg trots op zijn. Aan de andere kant hebben we ook een sportieve ambitie. De groep wil je graag bij elkaar houden, dat is de bekende weegschaal. Er is absoluut geen noodzaak om te verkopen, alleen je ontkomt er niet aan", aldus Nijkamp.