Frank de Boer wees Liverpool af: "Ik voelde dat ik er niet klaar voor was"

Frank de Boer wees Liverpool af: "Ik voelde dat ik er niet klaar voor was"

Frank de Boer gaat zaterdagmiddag met Crystal Palace op bezoek bij Liverpool. Voor de trainer is het een bijzonder duel, aangezien hij in 2012 aan de slag had kunnen gaan op Anfield. De Boer kon Kenny Dalglish opvolgen, maar koos uiteindelijk voor een langer verblijf bij Ajax.

"Ik denk niet meer terug aan die aanbieding van Liverpool. Ik had er toen een heel duidelijk standpunt over ingenomen. Ik voelde namelijk dat ik er niet klaar voor was en dat ik niet klaar was bij Ajax. Het was geen moeilijke beslissing", zo wordt De Boer geciteerd door de Daily Mirror.

"Ik hoefde er niet twee keer over na te denken", aldus de oefenmeester. "Ik was toen namelijk erg gelukkig bij Ajax en was er gewoon nog niet klaar. Daarna tekende ik een contract waardoor ik nog een paar jaar langer zou blijven. Het was hetzelfde als toen ik nog bij Ajax speelde. Ik weet nog dat de assistent van Johan Cruijff mij 's nachts opbelde en zei: 'Cruijff wil dat je bij Barcelona komt voetballen'. Maar ik had net voor drie jaar bijgetekend bij Ajax en zei: 'sorry, maar ik ben net akkoord gegaan'. Dus toen zei ik 'nee' en dat zei ik dus ook tegen Liverpool."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers