Van Gaal wist niet wie Müller was bij Bayern: ''Dat is een mooi verhaal''

Van Gaal wist niet wie Müller was bij Bayern: ''Dat is een mooi verhaal''

Louis van Gaal wist in zijn tijd bij Bayern München in eerste instantie niet wie Thomas Müller was. Dat vertelt Andries Jonker, met wie hij destijds samenwerkte, tegenover het Duitse Bild.

"Dat is een mooi verhaal", zegt Jonker. Voordat het seizoen in 2009 begon zaten Van Gaal en Jonker om de tafel met Hermann Gerland, toenmalig trainer van het tweede elftal. "Mijn taak was om alles op te schrijven wat Hermann zei. We gingen alle spelers af", aldus Jonker, die nu aan het roer staat bij VfL Wolfsburg. "Toen zei Hermann: 'Thomas Müller'. We kenden hem nog niet. Volgens Hermann kon hij op alle posities in de voorhoede uit de voeten. 'Waar moet hij dan spelen?', vroeg Louis. 'Bij het eerste. En hij gaat international worden', reageerde Hermann."

Vervolgens vroeg Van Gaal of Gerland het zeker wist. "Hermann antwoordde: 'Ik heb een weddenschap met Uli Hoeness. Hij gaat het nationale elftal halen. Waarom? Omdat hij altijd doelpunten maakt." Müller debuteerde in 2010 als international. Sindsdien was hij goed voor 85 interlands. Jonker vindt het fijn om met de Duitse aanvaller samen te werken. "Als je Thomas iets vertelt, pakt hij het meteen op. Het was heel makkelijk om hem dingen bij te brengen. In zijn eerste jaar kwam hij in de pauze van wedstrijden naar me toe om te vragen wat hij beter kon doen. Het advies dat ik hem gaf, voerde hij meteen uit."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers