Vreugde bij Borussia Dortmund na behalen bekerfinale: "Het geluk lachte ons toe"

Vreugde bij Borussia Dortmund na behalen bekerfinale: "Het geluk lachte ons toe"

Borussia Dortmund heeft de finale van de DFP Pokal weten te halen door met 2-3 te winnen bij Bayern München. Marco Reus zorgde voor de 0-1 voor Dortmund, maar de ploeg van Thomas Tuchel ging toch rusten met een 2-1 achterstand. In de tweede helft wisten ze die stand echter om te draaien.

"Onze start was niet slecht, maar het is ontzettend moeilijk om hier te spelen", zo vertelt Reus tegenover de Duitse pers. "In de eerste helft slaagden we er niet meer in gevaar te stichten voor het doel van Bayern. Toen het 2-1 stond, verwachtte niemand dat we het nog zouden omdraaien, maar we moesten erin blijven geloven. Bayern heeft haar kansen gehad, maar heeft deze niet benut. We kregen twee counters en scoorden."

"We begonnen heel goed, maar verloren de grip nadat we op voorsprong waren gekomen", aldus coach Tuchel. "We hadden geluk dat we bij de pauze slechts met 2-1 achter stonden. Na een uur gingen we beter speler en toonden we meer lef. Het was een open wedstrijd en we hadden het gevoel dat we de gelijkmaker konden scoren en misschien ook wel de winnende. We wisten dat we daarvoor geluk nodig zouden hebben, maar dat lachte ons ook toe."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers