Van Basten krijgt bijval: "Stem van Marco is een stem die in discussies gehoord wordt"

Marco van Basten heeft donderdagochtend een brief gestuurd aan FIFA-baas Gianni Infantino. Hierin heeft de Nederlander zijn zorgen kenbaar gemaakt over het vele spelbederf in Europese topwedstrijden. Hij krijgt bijval kan KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

Hij noemt voetballers 'agressieve acteurs met voetbalschoenen' en luidt de noodklok. Hij was in zijn verleden werkzaam als Chief Officer for Technical Development, maar oordeelt dat het voetbal er op dit moment een stuk slechter voor staat. "Hoe meer partijen meedenken en meewerken aan een oplossing voor de problematiek, hoe beter", aldus Van Leeuwen.

"De stem van Marco is een stem die in discussies gehoord wordt", vervolgt zij. "Zelf zijn we als KNVB samen met onze clubs druk bezig om het voetbal in Nederlandse stadions weer veilig, toegankelijk en gastvrij te maken. Eén van de puzzelstukjes daarbij is wat Van Basten nu ook aankaart, namelijk het gedrag van spelers en trainers en de relatie met het gedrag van supporters. Zijn oproep is een steun bij de wens die we hebben om een trendbreuk te forceren."

Feyenoord-doelman vertrekt