Koeman heeft duidelijke boodschap: "Hij gaat niet mee naar het EK"

Op 14 juni gaat in Duitsland het Europees Kampioenschap van start en het Nederlands elftal is daar gewoon bij. Wie daar niet bij zal zijn, is Luuk de Jong. Dat vertelde Ronald Koeman als tafelgast bij praatprogramma Goedemorgen Eredivisie.

De aanvaller van PSV kondigde vorig seizoen het einde van zijn interlandcarrière aan, maar de laatste maanden werd er over en weer geflirt met een eventuele terugkeer. "Hij gaat niet mee naar het EK", vertelt de bondscoach duidelijk. "Toen ik wederom bondscoach werd, heeft hij mij opgebeld. Hij had daar toen best wel moeite mee. Luuk vond het moeilijk, maar gaf toen aan: meer tijd voor zijn gezin, ik word een jaartje ouder. Dat vond ik erg jammer, maar het was een beslissing van hem."

Er is opnieuw contact geweest tussen Koeman en De Jong, zo doet de bondscoach een boekje open over een telefoongesprek tussen de twee heren. "Ik heb wederom opgebeld en gezegd: Luuk, is dat zo? Of is dat niet zo? Hij zei: nee, dat is niet zo", doelt hij op de openbare flirts van de PSV'er richting Oranje. "Ik blijf bij mijn besluit. Ik zeg: oké, mocht je ooit willen veranderen van mening, dan bel jij maar. We hebben elkaar inmiddels één of twee keer gesproken, maar dit is een station dat voorbij is. Het is niet anders, iedere beslissing respecteer ik."