Schouten geeft reden voor minder optreden: "Heb een luchtweginfectie"

PSV speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij Ajax. Jerdy Schouten is één van de smaakmakers dit seizoen, maar had het in de Johan Cruijff ArenA erg zwaar. De middenvelder was betrokken bij het tegendoelpunt, maar doet na afloop van de topper zijn verhaal.

De ploeg van Peter Bosz moest het gisteren met een relatief magere selectie stellen en kon daardoor niet beschikken over aanvallende impulsen. Blessures en griep teisteren de selectie van de koploper en ook Schouten was verre van fit in Amsterdam. Ik voel me al een tijdje niet zo lekker. Ik heb een luchtweginfectie en heb drie dagen met koorts op bed gelegen. Ik voel me dus niet zo top, dus ik denk dat het daardoor komt. Ik ben niet gedesillusioneerd", begint Schouten.

De oefenmeester van de Brabanders vertelde voor de camera van ESPN dat hij in aanloop naar de 1-0, gescoord door Steven Berghuis, een hoop fout zag gaan. Het begon bij Schouten, zo zag de hoofdrolspeler zelf ook. "Het was wel een fout. Als er een goal uit komt, wordt er natuurlijk altijd net iets strenger naar gekeken. Maar dat is normaal."

"Ik denk dat Bergwijn me goed onder druk zet. Dan moet ik maar kiezen voor een doelpoging of iets anders, maar niet het risico nemen dat ik hem daarna kwijtraak. Ze maken het gewoon goed af daarna", aldus de middenvelder van PSV.