Antony vs Gakpo! Wie maakt de meeste indruk in de Premier League?

Antony en Cody Gakpo behoorden vorig jaar tot de beste spelers van de Eredivisie en daarom verdienden ze beiden een transfer naar de Premier League. Antony en Cody Gakpo spelen tegenwoordig voor Manchester United en Liverpool. De Braziliaan vertrok, na een transfersaga, in de zomer naar Engeland, terwijl de oud-PSV'er na een geslaagd WK naar Merseyside ging. Hoe doen beide mannen het in de Engelse competitie?

Zondag stonden ze weer tegenover elkaar. Dit werd in een duidelijk voordeel beslist voor Liverpool. Gakpo en zijn ploeggenoten versloegen Manchester United met 7-0. De Nederlander scoorde tweemaal. Antony stond de hele wedstrijd binnen de lijnen, terwijl Gakpo na 79 minuten gewisseld werd voor latere doelpuntenmaker Roberto Firmino.

Antony

Tot nu toe speelde Antony dertien wedstrijden in de Premier League. Daarvan startte hij er twaalf in de basis. In die duels scoorde de Braziliaan drie keer en gaf hij nog geen assists. Hij komt daarmee uit op een gemiddelde van 335 minuten per doelpunt.

Tekst gaat verder onder het plaatje.

Gakpo

In die statistiek is Gakpo hem overduidelijk de baas. De Eindhovenaar speelde tot nu toe acht wedstrijden in de hoogste Engelse competitie en begon er daarvan zeven. Hij scoorde daarin viermaal, maar ook hij gaf nog geen assist. Zijn doelpuntenfrequentie komt uit op 143 minuten per goal.

Opvallend is dat Antony veel vaker de bal krijgt. 46,3 keer per wedstrijd tegenover 28 keer. Daarnaast schiet de Braziliaan ook vaker dan zijn Nederlandse tegenstander, maar dit leidt dus niet tot meer doelpunten. Ook kostte Antony beduidend meer dan Gakpo.