Frank Paauw nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB

Frank Paauw is officieel benoemd tot de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. In de stemming was één ronde genoeg: Paauw behaalde de benodigde meerderheid met 31 stemmen. Paauw neemt de positie over van Just Spee en zal zijn huidige rol als hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam opgeven. 

Uitslagen stemronde bondsvoorzitter KNVB 

Hans Nijland en Jeanet van der Laan waren de andere kandidaten voor de positie. Nijland, voormalig directeur van FC Groningen, ontving twintig stemmen, terwijl Van der Laan er zeven kreeg. Twee stemmen werden ongeldig verklaard. Frank Paauw kwam met 31 stemmen als beste uit de bus.

Op deze persoon stemden Ajax en Feyenoord

De redactie van AjaxLife meldde dat Ajax tijdens de verkiezingen op Hans Nijland stemde vanwege zijn bestuurlijke ervaring in amateur- en profvoetbal. Ook Feyenoord koos voor Nijland, aldus 1908.nl. NOS meldde dat clubs als FC Utrecht, AZ, Heracles Almelo, Almere City, De Graafschap, FC Dordrecht, FC Emmen, FC Volendam, Helmond Sport en SC Cambuur eveneens Nijland steunden.

Voor hoelang gaat Paauw bij de KNVB aan de slag? 

In eerste instantie zal Paauw voor anderhalf jaar dienen, wat overeenkomt met de resterende termijn van Spee. Daarna kan hij voor nog twee termijnen van drie jaar worden herkozen. De selectiecommissie van de KNVB had Paauw voorgedragen. 

Nieuwe functie

Hoewel Paauw niet veel ervaring in het voetbal heeft, heeft hij in verschillende functies bij de politie samengewerkt met voetbalclubs en voetbalorganisaties. Supportersgroepen waren echter tegen zijn kandidatuur vanwege zijn eerdere uitspraken over het weren van fans van uitspelende teams bij herhaaldelijke ongeregeldheden. 

Paauw reageert op kritiek voetbalfans

In gesprek met het Algemeen Dagblad liet Paauw eerder nog van zich horen, na alle kritiek. "Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. Als driehoek moeten we de clubs daarin ook steunen, want zij kunnen dat niet alleen. De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund. Vanuit mijn verantwoordelijkheid als politieman, maar óók als voetballiefhebber.'" Ten slotte vult hij aan. "Ik heb óók geregeld benoemd dat we juist naar minder beperkingen en minder combiregelingen toe moeten." Lees hier hoe de stemmingsprocecure voor bondsvoorzitter van de KNVB in zijn werk ging.

Feyenoord-doelman vertrekt