Opnieuw problemen voor Ihattaren; al zijn clubs op een rijtje

Hij brak door in de Eredivisie, maar inmiddels lijkt er niets meer over van het talent. Dat is het droevige verhaal van Mohamed Ihattaren. Slavia Praag bood hem een contract aan en daar kon hij met een schone lei beginnen, maar de geruchten gaan dat hij is weggestuurd. In Nederland is Ihattaren al gespot met lachgas en de foto's geven volop reden om je zorgen te maken.

Doorbraak Ihattaren PSV

In 2010 zette Ihattaren zijn eerste stappen in zijn loopbaan als profvoetballer. Als jeugdspeler van SV Houten verkaste hij naar PSV Campus De Herdgang om zijn ontwikkeling daar voort te zetten. Dat leidde in 2019 tot zijn officieuze debuut tijdens een oefenduel tegen Club Brugge. 26 januari zal voor hem onvergetelijk zijn, want dat is de dag waarop Mark van Bommel hem liet debuteren in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen werd met 2-1 gewonnen.

Na een trainerswissel in Eindhoven kreeg de linkspoot te maken met Roger Schmidt. Het was echter niet het enige wat het leven van Ihattaren veranderde, want zijn vader kwam te overlijden en dat had een zeer grote impact op zijn leven. In augustus van 2021 was de relatie tussen de speler en Duitse oefenmeester dusdanig slecht dat hij vertrok naar Italië.

Utrechtse middenvelder beproeft geluk in Italië

Ihattaren was één van de spelers uit het portfolio van Mino Raiola. Zijn goede connecties in de Serie A brachten de middenvelder naar Turijn. Bij grootmacht Juventus tekende hij een vierjarig contract, maar dat betekende wel dat hij direct op huurbasis minuten mocht gaan maken voor Sampdoria. Na twee maanden keerde hij terug naar zijn zieke moeder in Nederland en sindsdien heeft hij zich nooit meer laten zien bij Sampdoria. De voetballer maakte bekend dat hij ontevreden was over de houding van de club, maar dat werd direct ontkend.

Ajax durft het aan met Ihattaren

Daardoor was Ihattaren niet alleen werkloos, maar ook terug op Nederlandse bodem. Eind januari werd bekend dat Ajax een overeenkomst had bereikt met Juventus over een huurperiode van zes maanden, inclusief een koopoptie. Bij Jong Ajax was het doel om fit te worden en in april van 2022 speelde hij een duel voor Jong Ajax en debuteerde hij voor de hoofdmacht in de verloren bekerfinale tegen PSV. Samen met Gerald Vanenburg zou hij weer terug gaan keren op het hoogste niveau, maar dat liep mis en daardoor sloot het hoofdstuk in Amsterdam ook al snel.

Mislukte avonturen in Turkije en Tsjechië

Na een periode van stilte en problemen, waaronder financieel gedoe, dook hij ineens op bij het Turkse Samsunspor. Ihattaren zette zijn krabbel onder een overeenkomst met een looptijd van vier jaar. Die club nam hem transfervrij over van Juventus. Een schone lei, zo leek het. Na twee dagen was het contract alweer verscheurd, omdat Ihattaren volgens Samsunspor aanvullende eisen gesteld had.

Op 11 maart sijpelt door dat Slavia Praag, dat hem ook een nieuwe kans bood om fit te worden, in gesprek is om zijn contract te ontbinden. De reden is volgens Voetbal International een gebrek aan professionaliteit. Hij tekende in december van 2023 in Praag en daar was men aanvankelijk tevreden, maar daar is inmiddels niets meer van over. Zorgwekkende beelden circuleren op social media en Slavia Praag is er klaar mee.

Ihattaren op zoek naar nieuwe club met nieuwe zaakwaarnemer

Volgens Transfermarkt nam Mohamed Ihattaren onlangs een nieuwe zaakwaarnemer aan. Hij is overgestapt naar ZAKA 77. Dit is het makelaarsbedrijf van Zakaria El Ouahdi. El Ouahdi staat momenteel onder contract bij KRC Genk, waar hij met rugnummer 77 speelt. Onder ZAKA 77 staan nu alleen El Ouahdi zelf en Mohamed Ihattaren onder contract. Met hem hoopt Ihattaren een nieuwe club te kunnen vinden. De vraag is of de talentvolle voetballer niet te vroeg gepiekt heeft. Dit wordt ook vaak gezegd over deze bekende ex-Feyenoorder.