Dit zijn de huidige topscorers in de top 10 competities van Europa

In de 10 beste competities in Europa vallen er wekelijks heel wat doelpunten, maar welke spelers staan bovenaan in de topscorerslijst per competitie? Dit zijn de huidige topscorers in de top 10 competities in Europa. 

Topscorer Engeland – Erling Haaland 

Erling Haaland was in de Premier League in amper 23 wedstrijden dit seizoen al goed voor 18 doelpunten. Hiermee is hij de topscorer van de Engelse competitie namens Manchester City. 

Topscorer Duitsland – Harry Kane 

Harry Kane staat na 26 wedstrijden in de Bundesliga op een aantal van 31 doelpunten. De Engelse spits van Bayern München is hiermee de meest scorende spelers van de top 10 competities. 

Italië - Lautaro Martinez 

In de Serie A is Lautaro Martinez dit seizoen namens Internazionale goed op dreef. In 26 wedstrijden wist hij al 23 keer het net te vinden en is hij hiermee topscorer van Italië. 

Topscorer Spanje – Jude Bellingham 

Jude Bellingham is de enige speler in deze lijst die geen aanvaller is. De Engelse middenvelder van Real Madrid verkeert in topvorm en wist dit seizoen al 16 keer het net te vinden in 22 wedstrijden. Hij is hiermee topscorer van de La Liga.

(Tekst gaat verder onder de video)

Topscorer Frankrijk – Kylian Mbappé 

In de Franse Ligue 1 loopt Kylian Mbappé één op één. De rappe spits was voor Paris Saint-Germain dit seizoen al goed voor 24 doelpunten in 24 wedstrijden. 

Topscorer Nederland – Vangelis Pavlidis 

Niet Santiago Gimenez en ook geen Luuk de Jong, maar Vangelis Pavlidis voert de topscorerslijst in de Eredivisie aan. De spits van AZ staat na 26 wedstrijden op 23 doelpunten.

(Tekst gaat verder onder de video)

Topscorer België - Kévin Denkey 

Cercle Brugge verloor Ayase Ueda afgelopen zomer aan Feyenoord, maar had zijn opvolger al in huis. Kévin Denkey scoort aan de lopende band in de Pro League. In 28 wedstrijden was hij tot dusver 23 keer trefzeker.

(Tekst gaat verder onder de video)

Topscorer Portugal – Viktor Gyökeres 

Viktor Gyökeres heeft zich in de kijker gespeeld hij heel wat topclubs. De Griekse spits laat zich namens Sporting Portugal in de Liga Portugal zien; 22 doelpunten in 24 wedstrijden. 

Turkije – Edin Dzeko 

Met zijn 38 jaar is Edin Dzeko de oudste spelers in deze lijst. Ondanks zijn leeftijd wist hij tot dusver in de Turkse Süper Lig in 29 wedstrijden al 18 keer raak te schieten namens Fenerbahce. 

Schotland – Lawrence Shankland 

Geen spits van Celtic of Rangers, maar Lawrence Shankland van Heart of Midlothian FC, voert de topscorerlijst in de Scottish Premiership aan. Na 30 duels staat de teller op 20 doelpunten voor Shankland. In de interland tegen Nederland (4-0 verlies voor de Schotten), speelde de spits ook mee.