Verwachte opstelling Oranje: elftal gaat op de schop tegen Frankrijk

Ronald Koeman gooit zijn elftal volledig op de schop tegen Frankrijk. De bondscoach houdt zich niet vast aan never change a winning team en voert enkele wijzigingen door in de basisopstelling van het Nederlands elftal. Kunnen de Oranjeleeuwen verrassen?

Ondanks dat Nederland de eerste groepswedstrijd van het EK 2024 wint, is er behoorlijk wat kritiek op de mannen van Koeman. Oranje verslaat Polen namelijk pas laat in de wedstrijd (1-2), dankzij een treffer van Wout Weghorst in de 83e minuut. Het moet tegen Frankrijk een stuk beter, zo is duidelijk.

Verwachte opstelling Nederland tegen Frankrijk

Tussen de palen blijf Bart Verbruggen staan. De doelman is tegen Polen een van de weinige uitblinkers en start ook tegen Frankrijk 'gewoon'. Op het middenveld blijven Joey Veerman, Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten staan. Hetzelfde geldt voor het verdedigende duo Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, terwijl Nathan Aké de linksachter blijft. Op welke positie Koeman wél ingrijpt, is die die van rechtsachter. Daar mag Lutsharel Geertruida het namelijk laten zien.

De keuze voor Geertruida zit in de basisplaats voor Jeremie Frimpong, de andere wijziging in de basisopstelling van Oranje. De aanvallende verdediger mag het vrijdagavond als rechtsbuiten laten zien. Samen met Memphis Depay en Cody Gakpo moet Oranje de Franse verdediging aanpakken. Heb jij alle vertrouwen dat dit goed gaat komen? Pak 100x je inzet als het Nederlands elftal tegen Frankrijk scoort of wed €5 en scoor €50 aan freebets!

Feyenoord-doelman vertrekt