Ten Hag over gang van zaken bij Ajax: "Grote chaos op alle vlakken"

Erik ten Hag heeft zich in gesprek met Voetbal International uitgesproken over de huidige gang van zaken bij Ajax. Zijn voormalig werkgever is volgens de oefenmeester omgetoverd tot een ‘grote puinhoop’.

Ten Hag speelt zaterdagmiddag de finale van de FA Cup tegen Manchester City en lijkt andere zorgen aan zijn hoofd te hebben, aangezien Engelse media al heeft gemeld dat dit ongeacht het resultaat zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Manchester United zal zijn. Desondanks houdt 54-jarige Haaksberger zich niet in.

Ten Hag kritisch op veranderde beleid van Ajax

Hij beperkt zich niet alleen tot de bestuurlijke onrust in de Johan Cruijff ArenA, want ook het sportieve aspect wordt aangehaald. “Technisch is het een grote chaos geworden. Op alle vlakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Jong Ajax dit seizoen, die zijn bijna onderaan geëindigd in de Eerste Divisie, dat zegt in mijn ogen altijd heel veel over de technische staat. En de eerste selectie, die is totaal uit balans. Het werd van kwaad tot erger.”

“Vertrek van Marc Overmars was ‘killing’ voor Ajax”

Ten Hag hoeft niet lang na te denken als hij een oorzaak moet duiden. “Veel is terug te voeren op het ontslag van Marc Overmars. Het vertrek van hem was 'killing' voor de club. Ik blijf erbij dat ik het schandalig vind wat ze Overmars hebben aangedaan. Vanuit clubperspectief was het ook zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen, door hem direct voor de bus te gooien. Voor mij was dat toen al duidelijk, maar ik denk nu voor iedereen: Overmars was de cruciale en bindende factor in de clubleiding op voetbalvlak. Toen hij wegviel, donderde dat allemaal in elkaar en werd het één grote anarchie in de organisatie.” Een aantal spelers geniet nu van een vakantie, terwijl er ook een aantal deelnemen aan een eindtoernooi met hun land.

Feyenoord-doelman vertrekt