Keiharde kritiek op Ajax: ‘Een belachelijke keuze’

De aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax is niet bij iedereen goed gevallen. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf heeft Valentijn Driessen hard uitgehaald naar de club uit Amsterdam. 

Kritiek op Farioli: ‘Ajax-DNA verdwenen’ 

Driessen noemt dat de aanstelling van Farioli niet bij Ajax past. "Ik hoop zo dat die Farioli een schot in de roos is, maar het is echt allesbehalve wat werd voorgesteld door Marijn Beuker, Kelvin de Lang en Alex Kroes. Heel het Ajax-DNA is verdwenen, dat vind ik toch wel heel erg bezwaarlijk.” Driessen begrijpt er niks van. "Waar is het Ajax-DNA gebleven? Haal desnoods Lasse Schöne weg bij NEC!” 

Mike Verweij over Farioli 

Mike Verweij, die ook aangeschoven is bij de podcast, is ook kritisch op de aanstelling van de trainer. "Hij staat straks voor die groep en een aantal weken later staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen al op het programma. En dat met een ploeg die niet eens van Excelsior kan winnen." Waarop Driessen opnieuw laat horen dat hij Ajax niet begrijpt. "Het is echt een belachelijke keuze gewoon.”

Ajax-fans over Farioli

In tegenstelling tot Valentijn Driessen zijn de meeste Ajax-fans goed te spreken over hun nieuwe trainer. Bekijk hier de reacties van de Ajacieden op de aanstelling van Farioli.

Feyenoord-doelman vertrekt