Reacties Kroes en Farioli na aanstelling: 'Terug naar de basis'

De opvolger van John van ’t Schip is bekend: Francesco Farioli. De Italiaanse trainer, overgekomen van OGC Nice, geeft een eerste reactie. Verder vertelt technisch directeur Alex Kroes waarom dit de man is die Ajax moet leiden het komende seizoen. 

Reactie Farioli: ‘Terug naar de basis’

"Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten", zegt Farioli op de Ajaxwebsite. "We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken."

Er staat een zware klus voor de 35-jarige Italiaan te wachten. "Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Reactie Kroes: 'Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is'

Alex Kroes meldt dat hij erg blij is met de komst van Francesco Farioli. Hij streept met het aantrekken van de nieuwe trainer zijn belangrijkste taak af. Op de clubwebsite van Ajax vertelt de technisch directeur waarom deze Italiaanse coach de juiste man voor Ajax is.

"Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg", begint Kroes. "Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen."

De speelwijze die Farioli graag hanteert, past volledig in het Ajax dat Kroes weer wil zien. "Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past."

De transferzomer van Ajax

Nu Farioli is aangesteld als nieuwe Ajax-trainer, is de rust voor Kroes nog steeds niet wedergekeerd. Er wacht een drukke zomer voor de technisch directeur. Bekijk hier alle (mogelijke) Ajax-transfers

Feyenoord-doelman vertrekt