Transferbeleid van Ajax compleet vernietigd: “Hoe dom kan je zijn?”

Dat Sven Mislintat géén populaire status heeft opgebouwd in zijn periode bij Ajax is duidelijk, maar het volledige beleid wordt onderuitgehaald door Erik ten Hag. Hij kraakt de wijze waarop sterkhouders zonder pardon de deur gewezen werd.

Daarnaast snapt hij ook niet op basis van welke punten nieuwe spelers aangetrokken werden. Dat laat hij optekenen in een uitgebreid interview met Voetbal International. De oefenmeester van Manchester United adviseert de clubleiding daarom om dit moment aan te grijpen en de goede weg in te slaan.

Ten Hag laakt houding bij vertrek van Ajax-iconen

Hij ziet dat de Amsterdammers nog een lange weg te gaan hebben, ondanks dat Francesco Farioli onlangs gepresenteerd werd als nieuwe hoofdverantwoordelijke. “De selectie is volledig in disbalans, daar moet je echt aan gaan schaven. En dat heeft ook tijd nodig, misschien duurt dat nog wel een jaartje, want ze hebben er een puinhoop van gemaakt. Dat kent zijn weerga niet.”

Vooral het vertrek van twee namen waren hem tegen het zere been. “Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen? Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan. Zo slecht voor Ajax. Ze hadden Davy Klaassen toch nooit weg mogen doen. Zo’n speler is zo belangrijk voor de groep, voor de club. Dat DNA wil je bewaken, moet je bewaken. Hij zal altijd voor je club blijven gaan, ook als anderen verzaken, omdat het een echte Ajacied is. Daley Blind hetzelfde verhaal. Hoe dom kan je zijn?”

Steun voor Slot, die de overstap maakt naar Liverpool FC

Hoewel het onzeker is dat Ten Hag volgend jaar nog langs de zijlijn staat in de Premier League, heeft hij bewondering voor collega Arne Slot. “Ik vind het van beide kanten een hele goede en mooie keuze. Voor het Nederlandse trainersgilde is dit geweldig. En Arne Slot past met zijn filosofie ook bij Liverpool. Het sluit ook aan bij de hand van Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders. Zij hebben een sterk fundament achtergelaten. Hij komt in een beter vaarwater terecht dan ik destijds toen ik vanuit Nederland naar Manchester United ging. Qua structuur in de club, qua balans in de selectie”, zegt hij over de voortekenen.

Is Ten Hag volgend jaar nog trainer van Manchester United?

Volgens Engelse berichtgeving is zijn lot al bezegeld door de directie en maakt het resulteert in de FA Cup-finale géén verschil meer: Ten Hag moet vertrekken. “Ik heb nog een contract voor een jaar en ben ook al druk met volgend seizoen. De analyse over dit seizoen, wat er komende zomer moet gebeuren, wat er in de selectie nodig is, en ook zaken als de voorbereiding. Maar op dit moment telt alleen de FA Cup-finale. Wat daarna gebeurt, weet ik niet. Alleen dat een vakantie ook goed voelt om de batterij weer even op te laden”, besluit hij het interview én zijn reactie op de geruchten.

Feyenoord-doelman vertrekt