Ajax en Feyenoord gaan strijd aan om 20-jarig talent

Tijdens de zomerse transferperiode kunnen clubs afscheid nemen van spelers en nieuwe namen aantrekken. Het lijkt erop dat Ajax en Feyenoord nu buiten het veld ook de strijd aangaan met elkaar. Beide clubs zouden namelijk geïnteresseerd zijn in Omari Hutchinson.

Wie is Omari Hutchinson?

De 20-jarige Jamaicaan speelde in de jeugd van Arsenal en Chelsea en werd dit seizoen verhuurd aan Ipswich Town, wat promoveerde naar de Premier League. Tijdens zijn verblijf bij Ipswich speelde Hutchinson 44 keer en was tien keer trefzeker. Chelsea is echter bereid de middenvelder te laten gaan gezien hun financiële situatie, zo zouden er meerdere spelers moeten vertrekken om de loonkosten te verlagen. Hutchinson heeft nog een contract bij Chelsea tot medio 2025 en heeft een huidige marktwaarde van 4,5 miljoen euro.

Wie willen zijn handtekening?

Zowel Ajax als Feyenoord zouden concrete interesse hebben in het Jamaicaanse talent, melden Engelse media. Ook uit Duitsland is er competitie, zo worden VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach ook genoemd. Feyenoord heeft ten opzichte van Ajax het voordeel dat er volgend seizoen garantie is op Champions League voetbal, wat ook geldt voor VfB Stuttgart. Het is dus afwachten waar Hutchinson zijn handtekening gaat zetten. Na het vertrek van Slot gaan er voor de club uit Rotterdam ongetwijfeld nog meer dingen veranderen binnen de selectie.

Feyenoord-doelman vertrekt