'Ajax kan Šutalo verkopen aan Engelse club, miljoenenverlies dreigt'

Het teleurstellende seizoen van Ajax lijkt vooralsnog géén impact te hebben op de interesse van buitenlandse ploegen. Ook Josip Šutalo, één van de meest bekritiseerde zomeraankopen van Sven Mislintat, kan verkassen naar de Premier League.

Dat meldt Ben Jacobs, een betrouwbare transferjournalist uit Engeland. Hij weet te melden dat Wolverhampton Wanderers de mogelijkheden onderzoekt om de international van Kroatië over te nemen van Ajax. Dat is een reactie op het vertrek van Max Kilman, die belangrijk was voor de Engelsen.

'Wolverhampton wil Šutalo overnemen van Ajax'

Kilman maakte een binnenlandse transfer en vertrok voor 47 miljoen euro naar West Ham United, waardoor financiën geen rol lijken te spelen voor het vervolg van de transferzomer. De naam van Šutalo is gevallen bij de Engelse clubleiding en zij denken dat de centrale verdediger voor een bedrag rond de vijftien miljoen euro haalbaar moet zijn. Voor 20,5 miljoen werd hij naar de Eredivisie gehaald, een bedrag dat tot 23,5 miljoen euro op kon lopen.

Er zijn echter meer opties voor Wolverhampton, omdat ook FC Porto-verdediger David Carmo op de radar is verschenen van de club. Het is vooralsnog onbekend welke speler de beste papieren heeft voor een overstap naar de topcompetitie.

Financiële situatie van Amsterdammers heeft invloed op transferzomer

De aankopen van Sven Mislintat maakten sowieso geen sterke indruk. Er zijn slechts een aantal uitzonderingen, maar de overige spelers mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. Er zijn drie spelers met een tweede kans in de Johan Cruijff ArenA: Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen. Van de 120 miljoen euro die de club verdient, kan nog geen 50% direct weer uitgegeven worden. Wat is er aan de hand?

Feyenoord-doelman vertrekt