Dit is de tegenstander van Ajax in de voorrondes van de Europa League

Het EK is ondertussen volop bezig, maar Ajax heeft vandaag ontdekt wie ze gaan treffen in de voorronde van de Europa League. De Amsterdammers kunnen de play-offs direct overslaan dankzij de bekerwinst van Feyenoord. Op 25 juli en 1 augustus mag Ajax het opnemen tegen FK Vojvodina. 

De tegenstander van Ajax

FK Vojvodina speelt op het hoogste niveau in Servië. Vorig seizoen zijn ze als vierde geëindigd in de competitie. Als Ajax het tweeluik weet te winnen moeten ze nog twee andere tegenstanders overleven voor definitieve plaatsing voor de Europa League.

Nieuwe editie Europa League

Aankomend seizoen ziet het format voor de Europa League er anders uit dan voorheen. Deze nieuwe editie gaat van start met 36 teams, maar zonder de groepen die men gewend is. Alle deelnemers zitten namelijk in één grote poule. Elk team neemt het op tegen acht andere teams, er wordt vier keer thuis gespeeld en vier keer op bezoek bij verschillende ploegen. De beste acht ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales en de nummers negen tot en met 24 spelen play-offs. De acht winnaars daarvan gaan vervolgens óók door. Vanaf de achtste finales zal het knock-outsysteem aangehouden worden wat bekend is.

Veder lees je alles wat je moet weten over Ajax in de Europa League hier. 

Feyenoord-doelman vertrekt