Breaking: Ajax stelt Schreuder op non-actief

Alfred Schreuder is niet langer trainer van Ajax. De oefenmeester is door de clubleiding op non-actief gesteld, zo heeft de club uit de hoofdstad donderdagavond via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Het contract van Schreuder had een looptijd tot en met de zomer van 2024, maar wordt per direct ontbonden. De vijftigjarige trainer wordt door de clubleiding van Ajax verantwoordelijk gehouden voor 'het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team'. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach is beëindigd.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", stelt algemeen directeur Edwin van der Sar in een verklaring op de clubsite. "Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren".

"De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang", aldus Van der Sar.

Afgelopen zomer kwam Schreuder over van Club Brugge. Onder zijn leiding speelde Ajax 26 officiële wedstrijden. Slechts twaalf keer boekten de Amsterdammers een overwinning. In de Eredivisie staat Ajax momenteel op een teleurstellende vijfde plaats, met een achterstand van zeven punten op koploper Feyenoord.

Edwin van der Sar verklaart ontslag Alfred Schreuder

Feyenoord-doelman vertrekt