De Telegraaf onthult vraagprijs Weghorst

Wout Weghorst staat in de belangstelling van Ajax. Eerder toonde FC Twente al interesse in de 31-jarige spits van Oranje, maar daar voegt Ajax zich nu bij. Volgens Mike Verweij lijkt de kans op een overgang naar de club uit Enschede klein, vanwege de vraagprijs die Burnley hanteert.

Dit moet Wout Weghorst gaan kosten 

Volgens Verweij moet Weghorst vijf miljoen euro gaan kosten en dat maakt het lastig voor FC Twente, zo vertelt hij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. “Twente heeft zeker nog wel een kans, de tijd is namelijk in hun voordeel. Zij kunnen wel gelijk handelen, alleen hikken ze wel heel erg tegen die transfersom van vijf miljoen euro aan. Het is ook geen goedkope jongen, hij zal ook veel willen verdienen. Maar hij heeft zelf aangegeven dat hij liever naar Ajax gaat dan naar FC Twente op dit moment. Alleen Ajax kan op dit moment nog niet schakelen.” 

Circus Weghorst 

Valentijn Driessen vult Verweij aan. “Weghorst brengt misschien wel iets buiten het veld wat bij Ajax gemist wordt. Een soort professionele inslag die je moet hebben, die is verdwenen met het vertrek van Tadic, Blind en Klaassen.” Driessen kan genieten van de spits. “Het is natuurlijk wel een geweldige ontwikkeling als hij naar Ajax zou komen. Dat wordt natuurlijk circus, circus Weghorst. Het is een fenomeen. Ik vind het ook wel leuk dat soort gasten nog rondlopen, die van hun hart geen moordkuil maken.” 

‘Garantie aan doelpunten’ 

“Ajax kan gewoon voor vijf miljoen twintig doelpunten kopen. Hier word ik binnenkort gigantisch op afgerekend”, vertelt Verweij. Driessen vult hem aan. “Twintig? Hij gaat echt naar de dertig. Bij AZ zat hij al dik over de twintig en toen was hij ook zo kwaad dat Jahanbakhsh topscorer van Nederland werd. Dat kon hij helemaal niet hebben.” De fans van Ajax zijn niet allemaal blij met het transfergerucht, dit is hoe ze reageren op de mogelijke komst van Wout Weghorst.

Feyenoord-doelman vertrekt