Perez klaar met PSV'er: "Is een betere speler omdat PSV achttien keer won"

Kenneth Perez heeft met verbazing naar de topper tussen PSV en Ajax gekeken. Dat maakt de analist kenbaar in Dit was het weekend. Hij verbaasde zich vooral over het spel dat Jordan Teze op de mat heeft gelegd in de Johan Cruijff ArenA.

Bij de tegentreffer, gemaakt door Steven Berghuis, liet de verdediger een hoop liggen volgens Perez. "Hij stopt gewoon en ruikt helemaal geen gevaar. Dit tempo! Doordat hij er zo laks mee omgaat, ontstaat er ruimte. Ik vind het echt zó ongelofelijk zwak van een verdediger, die toch het gevaar moet ruiken en zijn ploeggenoot moet helpen", begint de Deen zijn relaas.

Teze krijgt wind van voren

"Ik vind dat bijzonder", vervolgt de ex-voetballer, die op begrip kan rekenen van zijn collega Kees Kwakman. Hij zag iets heel opmerkelijks gebeurden tijdens de wedstrijd. "Volgens mij werd Teze ingehaald door Luuk de Jong. Hij sprintte wel tachtig meter terug."

Volgens Perez wordt de vleugelverdediger beter gemaakt dan hij daadwerkelijk is. "Dat is de perceptie: doordat het team goed draait, lijken alle spelers veel beter dan ze zijn. Teze is nu een veel betere speler, denken we, omdat PSV gewoon achttien wedstrijden heeft gewonnen."