Sauer blikt terug op mooie middag: "Blij met debuut, maar had graag drie punten gepakt"

Feyenoord pakte zondagmiddag in de extra tijd van de tweede helft een punt bij stadsgenoot Sparta Rotterdam en debutant Leo Sauer tekende voor de treffer. De zeventienjarige Slowaak zegt na afloop dat dit een mooi moment was, maar het resultaat stemt hem minder tevreden.

Met zijn rechtervoet versloeg hij Sparta-goalie Nick Olij voor de tweede keer van de middag en wist de nummer 62 van Feyenoord te voorkomen dat er verloren werd op Het Kasteel. "Mijn droom is bijna uitgekomen. Ik ben heel blij dat ik bij mijn debuut heb gescoord en mijn debuut heb gemaakt voor een club als deze, maar aan de andere kant hadden we graag de drie punten gegrepen", zei hij na afloop voor de camera van ESPN.

Na 45 minuten spelen had Arne Slot genoeg gezien en besloot hij om drie wissels door te voeren in aanloop naar de tweede helft, waaronder het zeventienjarige talent. Dat zorgde voor ophef op X, want als het aan Het Legioen had gelegen koos de oefenmeester voor een speler met meer ervaring. "In de voorbereiding heb ik goede dingen laten zien. Ik ben blij dat ze me de kans hebben gegeven, we zullen zien hoe het nu verder gaat", besluit Sauer. 

Slot is te spreken over Sauer

Slot is bij met een type als hem en zag het spelbeeld daadwerkelijk veranderen. "Leo Sauer heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi, hij is sterk in de een-tegen-een en zou de overlap kunnen belonen. Met Igor Paixão hoop je dan in de tweede helft vanaf rechts wat meer voorzetten te creëren. Dat zegt niet zozeer wat over Javairô, maar meer wat over Leo Sauer."

"Maar het is ontzettend knap als je zeventien jaar bent en je laat zien dat je dat niveau aankan", benadrukt Slot. "Dan ben ik niet een trainer die bang is om zo'n jongen een kans te geven. En die heeft hij vandaag gegrepen. Niet alleen met zijn goal, maar ook met een aantal goede acties. Hij ging ook nog een keer geweldig buitenom. Hij was dreigend en dat is wat je van een buitenspeler verlangt."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers