Huntelaar had geen trek in China of Amerika: "Ik wilde alleen naar Ajax"

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn eerste weken sinds zijn terugkeer bij Ajax erop zitten en de spits is blij in Amsterdam. Hij vertelt dat hij afgelopen zomer andere opties had dan naar Ajax te gaan, maar daar hadden zowel de aanvaller als zijn familie geen trek in.

"Dankzij mijn transfervrije status was er een scala aan opties. Maar ik wilde alleen naar Ajax. Een andere serieuze optie is er voor mij nooit geweest. China was al een paar keer eerder voorbij gekomen. Ik had daar geen trek in, net zo min als Amerika. Ook de familie zat daar niet op te wachten", vertelt Huntelaar op de website van zijn management Soccer Vision.

Gekozen voor club, niet voor trainer

De spits legt uit dat hij na gesprekken met Marc Overmars en toenmalig trainer Peter Bosz besloot terug te keren, maar dat hij wel degelijk voor de club en niet voor de trainer heeft gekozen. "Ik ben afgegaan op Ajax, niet op de trainer. Ik heb een gesprek gehad met Bosz. Als trainer sprak hij me zeker aan. (...) Natuurlijk wilde ik weten wat zijn ideeën waren, met mij en de ploeg. Maar de trainer was niet leidend; ik heb bij Ajax niet voor een bepaalde coach gekozen."

De 34-jarige Huntelaar was in zijn eerste duels van het seizoen al direct een aantal keer belangrijk. Hij maakte de 1-0 tegen FC Groningen en gaf de assist op Donny van de Beek bij de 0-1 tegen VVV Venlo.

Terugkomen voelde als thuiskomen:

Feyenoord-doelman vertrekt