Real Madrid-huurling over veld VVV: ''Ik hou van een snel veld, daarom speel ik graag op kunstgras''

Real Madrid-huurling over veld VVV: ''Ik hou van een snel veld, daarom speel ik graag op kunstgras''

De kunstgrasdiscussie laaide de afgelopen weken weer behoorlijk op. De meeste voetballiefhebbers zijn het er dan ook over eens dat de kunstgrasvelden zo snel mogelijk uit de Eredivisie moeten verdwijnen. Echter, er zijn ook voetballers die vanwege kunstgras juist wél voor een bepaalde club kiezen, zo blijkt uit een interview met kersverse VVV-speler en Real Madrid-huurling Mink Peeters. 

Peeters kon ook naar Go Ahead Eagles, maar de Eagles spelen op echt gras. "Het veld speelde inderdaad mee", aldus de negentienjarige aanvaller tegen Voetbal International. "Ik hou van een snel veld, daarom speel ik graag op kunstgras. Ik ben eraan gewend, met Real speelden we er tijdens uitduels ook vaak op. VVV had vorig jaar het beste kunstgrasveld van de Jupiler League, dat sprak me aan."

In de zomer ging VVV over op een nieuwe kunstgrasmat, waarbij vooral de grote hoeveelheid rubberkorrels opvallen. Peeters trainde inmiddels al een paar keer mee in Venlo, maar wacht nog even met het vellen van een oordeel. "Het is wel anders dan ik had verwacht, maar ik kan er nog niet goed over oordelen", aldus de jeugdinternational, die deze week op pad is met Oranje O20.

Afgelopen weekend ontstond er rond #vvvaja een enorme klaagzang over het veld in Venlo: 

Niet alleen fans, ook spelers gaven hun ongezouten mening: 

Feyenoord-doelman vertrekt