10tal geniale versprekingen en verwarringen: "Dit antwoord ga ik niet bevragen"

Opmerkelijke versprekingen en naamsverwarringen in de voetbalwereld. Het is van alle tijden. We zetten de leukste op een rij. Van Ronald de Boer tot Memphis Depay, van Jan Boskamp tot Tinus van Teunenbroek. Maar we beginnen met Ellie Lust.

Ankel, wie? Wat zeg je Ellie?

Voormalig politie-woordvoerder Ellie Lust werkt tegenwoordig voor de televisie en daar geeft ze bijvoorbeeld in het misdaadprogramma 112 Vandaag van RTL duiding aan actuale calamiteiten. Neem de overval in het huis van Zahavi, waarbij de vrouw van de PSV'er werd vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Ellie haalt een ander voorbeeld aan van een speler die onlangs hetzelfde overkwam: Ángel Di María.

De aanvaller van de Parijse topclub PSG werd vervangen tegen Nantes toen bleek dat zijn gezin thuis op brute wijze was overvallen. Maar let vooral op de uitspraak van Ellie. "Ankel Di Marijaaaa"

Foute speler

Menemenspor promoveerde in 2019 naar het tweede niveau in Turkije en had dringend behoefte aan verterkingen. Zo werd Lamin Jallow, een Ghanese buitenspeler uit de Serie B van Salernitana, vastgelegd. Dacht men. Pas na de officiële presentatie kwam de club er achter dat het niet Lamin Jallow, maar Alpha Jellow voor zich had staan... Een speler uit de Portugese derde klasse. Het contract werd nog binnen 24 uur ontbonden met als reden: de aanvaller zou toch niet door de medische keuring zijn gekomen.

Jaja...

Tinus van Teunenbroek = Jaap Stam 

Clubs zitten er wel vaker naast. Neem de presentatie van Jaap Stam bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Dat plaatste trots een foto van de nieuwe hoofdcoach op social media.  Maar wacht even, dat is toch echt lookalike Tinus van Teunenbroek, jeugdleider bij Ajax.

"Op dat soort antwoorden geef ik niet eens vragen." Aldus Ronald de Boer.

En gelijk heb je hoor Ronald. 

"Dit antwoord ga ik niet bevragen. Dit antwoord ga ik niet beantwoorden."

Oranje-international Memphis Depay in zijn tijd als PSV-speler.

Jij scoorde dat doelpunt toch?

België doet in 2014 mee aan het WK voetbal en na de overwinning in de tweede groepswedstrijd tegen Rusland komt het vorstenpaar de Rode Duivels feliciteren. Toen koningin Mathilde Romelu Lukaku de hand schudde en feliciteerde, zei zij: "Bravo, dankzij jouw doelpunt hebben we gewonnen, toch?"

Maar het winnende doelpunt kwam toch echt van de voet van Divock Origi.  "Ik heb het Panini-album van mijn kinderen te weinig bestudeerd", verontschuldigde ze zich later. Een vorstelijke fout heet dat.

Marcus of Daniel Rashford?

Marcus Rashford van Manchester United schreef een open brief aan alle Britse parlementsleden, waarin hij opriep om het systeem van gratis schoolmaaltijden ook tijdens de zomer door te trekken. De Britse premier Boris Johnson ging er uiteindelijk toch maar in mee. Johnsons minister van Volksgezondheid Matt Hancock mocht de beslissing toelichten op Sky News. "De Prime Minister heeft gesproken met Daniel Rashford..." 

Sorry maar het is toch echt Marcus Rashford.

Afscheid van Ronald Waterreus: Bedankt Ronald Koeman...

In 2004 stopte Ronald Waterreus bij PSV.  Toe aan nieuwe uitdagingen. Bij zijn afscheid ging de omroeper van PSV om onbegrijpelijke reden in de fout toen hij zijn naam door elkaar goochelde met die van de eveneens vertrekkende assistent-trainer Erwin Koeman en diens broer Ronald, toen nog coach bij Ajax.

En natuurlijk mag Jan Boskamp niet ontbreken in de lijst met versprekingen.

Een compilatie van bijna een half uur, met 56 (!) versprekingen. 

Shoarmazaak of Utrecht-aanvaller?

Na de shoarma nog een paar uitsmijters dan

Louis van Gaal kwallificeert een sterk team als 'different cook'

Ronald Koeman vond zijn ploeg geweldig spelen en noemde dat 'fortraffic' 

Johan Cruijff die wilde dat er 'met het mes op de schede' gespeeld werd. 

Feyenoord-doelman vertrekt