Dusan Tadic na vertrek bij Ajax nu al rond bij nieuwe club

Het was een verrassing dat Dusan Tadic bij Ajax vertrok. Nadat speler en club op vrijdag 14 juli 2023 bekend maakten uit elkaar te gaan heeft de voormalig aanvoeder van de Amsterdammers al een nieuwe club gevonden.

Transfervrije Dusan Tadic direct naar Fenerbahçe

Op vrijdag 14 juli maakte Ajax bekend dat Dusan Tadic en de club in goed overleg uit elkaar zijn gegaan en dat het contract ontbonden werd. We hoeven niet lang te wachten om te weten waar de speler, die volgens Transfermarkt.nl een marktwaarde van zes miljoen euro heeft, volgend seizoen te zien is.

De bekende transferwatcher Fabrizio Romano maakte al bekend dat de voormalig sterkhouder van Ajax op weg was naar Turkse grootmacht Fenerbahçe. Ook de club zelf meldde de aankomst van de voormalig Ajacied met de mededeling dat hij komt voor contractonderhandelingen.

Wat kan Tadic verdienen?

Hoewel er nog geen officieel accoord is gecommuniceerd door de speler en club melden diverse websites dat de transfer rond is. Tadic zou een contract voor twee seizoenen hebben getekend voor een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro. Ook zou Tadic volgens Turkse media een tekenbonus van 2,5 miljoen ontvangen.

Bekende ploeggenoot voor Dusan Tadic

Bij Fenerbahçe komt Tadic in de persoon van Sebastian Szymanski een bekende uit de Eredivisie. De aanvallende middenvelder werd namelijk vorig seizoen nog gehuurd door Feyenoord en speelde een belangrijke rol bij het kampioenschap. Door zijn plotselinge aanvullende financiële wensen zat een langer verblijf in De Kuip er niet in.

Overigens beloofde Tadic bij zijn vertrek dat hij na zijn loopbaan als speler weer terug zal komen bij Ajax, maar dan als trainer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers