Wieffer over Slot: "Je merkt pas echt hoe goed hij is als je met hem werkt, vandaar dat ik per se wil blijven"

Mats Wieffer heeft een geweldig jaar achter de rug in Rotterdam-Zuid en heeft besloten om daar nog een jaar aan vast te gaan plakken, want van een vertrek wil de middenvelder niets weten. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat hij optekenen dat de rol van trainer Arne Slot cruciaal is in deze keuze.

"Het is fijn om van een trainer te horen: 'Jij krijgt de tijd om beter te worden, ook als je een keer een wedstrijd slecht speelt. Dat gevoel gaf ook Marinus (Dijkhuizen, red.) me heel erg en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor", begint de Oranje-international. Over zijn huidige oefenmeester, Slot, raakt Wieffer nauwelijks uitgepraat. "Hij is technisch en tactisch zo sterk, denkt zó over het spelletje na. Je merkt pas echt hoe goed hij is als je met hem werkt, vandaar dat ik per se bij Feyenoord wil blijven."

Door het aanblijven van de succestrainer heeft ook hij besloten om zijn ontwikkeling voort te zetten in De Kuip. "Ik denk dat ik onder hem nog veel beter kan worden. En dat verlang ik ook van mezelf. Ik móet beter, veel beter. Ik eis van mezelf dat ik dit seizoen elke wedstrijd een dikke voldoende haal", klinkt het. De Rotterdammers treden vrijdag 4 augustus om 20:00 uur aan tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en starten op zondag 13 augustus officieel aan het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers