Vier mogelijke vervangers bij Feyenoord-vertrek Hartman

Quilindschy Hartman staat in de belangstelling van Burnley en West Ham United. Feyenoord verwacht niet dat de linkervleugelverdediger de club deze zomer gaat verlaten. Mocht het tóch van een transfer komen, wie moet hem dan vervangen? Voetbalflitsen noemt vier mogelijke opvolgers.

1. Ian Maatsen

Vorige zomer probeerde Feyenoord Ian Maatsen al naar De Kuip te halen. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV koos er uiteindelijk voor om bij Chelsea te blijven. Vervolgens werd hij verhuurd aan Burnley. Na een jaar bij 'The Clarets' te hebben gespeeld draait Maatsen deze voorbereiding mee bij Chelsea. "Tot nu toe is hij onderdeel van mijn plannen, ja", vertelde manager Mauricio Pochettino vorige week tegenover de clubkanalen van Chelsea. "Ik ben heel erg blij met hem. Je kan hem op allerlei manieren gebruiken. Hij speelde tegen Fulham ook op twee plekken en op allebei die plekken deed hij het goed. Het is echt een wapen dat hij zo multifunctioneel voor ons is". Mocht Feyenoord daadwerkelijk werk maken van Maatsen, dan moet het diep in de buidel tasten. Volgens Engelse media verlangt Chelsea minimaal 23 miljoen euro.

2. Gijs Smal

Een van de absolute smaakmakers van het afgelopen Eredivisie-seizoen is Gijs Smal. De linksback van FC Twente maakte zowel in defensief als in offensief opzicht een sterke indruk. De 25-jarige vleugelverdediger, die nog tot medio 2024 vastligt in De Grolsch Veste, was goed voor twee goals en twaalf assists in 44 officiële wedstrijden. Of Smal een overstap naar Feyenoord ziet zitten, is nog maar de vraag. De verdediger heeft namelijk een duidelijke toekomstwens. "Spanje vind ik een mooie competitie. Met mooie clubs en lekker weer. Ik zou het wel heel erg leuk vinden als een leuke Spaanse club komt", zo liet Smal eind vorig jaar weten in de YouTube-serie Bij Andy in de Auto. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op zes miljoen euro.

3. Marcos López

De meest logische vervanger van Hartman zou Marcos López zijn. De Peruviaan werd in augustus vorig jaar voor ruim één miljoen euro losgeweekt bij San Jose Earthquakes als vervanger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia. López begon aanvankelijk als basisspeler, maar raakte gaandeweg het seizoen zijn plek kwijt aan Hartman. De 27-voudig international speelde uiteindelijk 28 officiële wedstrijden, waarvan zestien als invaller. Daarin leverde hij twee assists af.

4. Mike Kleijn

Mocht López toch niet aan de verwachtingen voldoen, dan kan Feyenoord altijd nog teruggevallen op eigen jeugd. Mogelijk kan Mike Kleijn zich ontpoppen tot een sterkhouder op de linksbackpositie. De pas achttienjarige verdediger speelde afgelopen seizoen 22 competitieduels voor de Onder 21-ploeg. Daarnaast kwam hij driemaal in actie voor Nederland Onder 18. In de oefenwedstrijden tegen Saoedi-Arabië O19 en Mexico O18 droeg hij zelfs de aanvoerdersband. Zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord laat nog op zich wachten, maar gezien zijn razendsnelle ontwikkeling is dat slechts een kwestie van tijd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers