Foutje, bedankt: Feyenoord vergeet Willem van Hanegem voor groepsfoto met oud-spelers

Feyenoord is clubicoon Willem van Hanegem vergeten uit te nodigen voor de jaarlijkse groepsfoto met alle oud-spelers van de Stadionclub. Het is vooralsnog onduidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Sinds jaar en dag wordt er voorafgaand aan de traditionele openingswedstrijd een groepsfoto gemaakt van alle oud-spelers van Feyenoord die allen minimaal één wedstrijd voor het eerste elftal hebben gespeeld. Zo ook afgelopen zondag, voorafgaand aan de gewonnen oefenwedstrijd tegen Benfica (2-1). Opvallend genoeg ontbrak Van Hanegem op de foto. Waar sommige oud-gedienden het fotomoment uit eigen wil laten schieten, was dat bij het Feyenoord-icoon niet het geval.

"Navraag leert dat 'De Kromme' per abuis dit jaar niet is uitgenodigd. Het is voor nu onduidelijk hoe dit zo heeft kunnen gebeuren", schrijft 1908. "Het was in elk geval reden genoeg voor het clubicoon om in het geheel het ereterras over te slaan en tussen de mensen plaats te nemen op de tribune. Dit tot groot enthousiasme van de daar zittende Feyenoord-supporters, die hem zien als een boegbeeld van de club".