Akkoord tussen Bosz en PSV is kwestie van tijd, besprekingen in stroomversnelling

Peter Bosz is hard op weg om de nieuwe hoofdtrainer van PSV te worden, zo meldt Marco Timmer van Voetbal International. De oefenmeester was de belangrijkste kandidaat voor de Eindhovenaren om de vertrokken Ruud van Nistelrooij op te volgen.

De verwachting is dat de twee partijen er op hele korte termijn met elkaar uit gaan komen. Besprekingen over het contract en de samenstelling van de technische staf waren al snel afgerond, maar in de laatste dagen wilde Bosz graag sparren over het aankoopbeleid en de samenstelling van de selectie. De twee laatste zaken schijnen op donderdag in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen en zodoende zal een definitieve samenwerking niet lang meer op zich wachten.

Dat betekent dat de 59-jarige trainer na zes jaar weer terugkeert in de Eredivisie. In 2017 verdiende hij door een mooi seizoen bij Ajax een overstap naar het Duitse Borussia Dortmund en na een aantal andere buitenlandse avonturen kwam hij eind 2022 weer terug na zijn vertrek in Frankrijk. Door het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar leek niets een terugkeer bij Ajax nog in de weg te staan, maar niets blijkt minder waar.

Feyenoord-doelman vertrekt