Elftal van de Week in de Eredivisie - Feyenoord hofleverancier na klinkende zege op PSV

Het Elftal van de Week in speelronde 5 van de Eredivisie. Feyenoord is na de klinkende 0-4 zege in Eindhoven hofleverancier en ook Ajax, FC Twente en Go Ahead Eagles zijn goed vertegenwoordigd. 

Lars Unnerstall (FC Twente)

De keeper van FC Twente kon zijn doel niet schoon houden tegen Vitesse, maar had toch een paar puike reddingen. Zonder de doelman had het wellicht nog spannend kunnen worden in Arnhem. Aan het doelpunt van Darfalou kon Unnerstall niets doen. FC Twente won uiteindelijk met 1-4 in Arnhem.

Marcus Pedersen (Feyenoord)

Pedersen heeft het loopvermogen om de achterlijn te halen, maar de voorzet van de Noor werd weleens bekristiseerd. Tot zondag, want deze keer gaf hij een mooie voorzet op rand zestien, waar Toornstra wel raad mee wist. De rechtsback van Feyenoord kon de wedstrijd niet uitspelen tegen PSV vanwege een botsing met teamgenoot Gernot Trauner.

Jurriën Timber (Ajax)

Jurriën Timber kon doen en laten wat hij wilde tegen Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden werd met 9-0 van het veld geblazen. Timber had zelf een groot aandeel in de eerste Amsterdamse treffer. De 20-jarige verdediger onderschepte de bal met een sliding, ging de één-twee aan met Steven Berghuis en rondde zelf mooi af in de verre hoek. 

Robin Pröpper (FC Twente)

Wie een maand geleden had voorspeld dat Pröpper na vijf wedstrijden vier keer had gescoord, was vermoedelijk voor gek verklaard. Met twee goals wees hij FC Twente de weg tegen Vitesse (1-4 winst).

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Kuipers speelde tegen PEC Zwolle een goede wedstrijd. De 27-jarige linkervleugelverdediger kwam zelden in de problemen en gaf aanvallende stootkracht aan zijn eigen elftal. Go Ahead won de derby uiteindelijk met 1-0.

Jens Toornstra (Feyenoord)

Het boegbeeld van het huidige Feyenoord. De middenvelder was in de Eredivisie-topper tegen PSV weer onvermoeibaar en had met twee goals een groot aandeel in de zege.

Frederik Aursnes (Feyenoord)

De verdedigende middenvelder van Feyenoord had Mario Götze in zijn broekzak. In de topper tegen PSV kwam de Duitser nauwelijks in het spel voor, omdat Aursnes zijn passlijn vaak kon afdekken. Götze werd mede daardoor in de rust gewisseld.

Giannis Fivos Botos (Go Ahead Eagles)

Botos kan niet meer stuk in Deventer en omstreken: de ingevallen Griek verschalkte landgenoot Kostas Lamprou in de slotfase en bezorgde Go Ahead daarmee de belangrijkste overwinning van het jaar.

David Neres (Ajax)

Voor Neres is het seizoen nu ook begonnen: de Braziliaan mocht deze zomer vertrekken, maar bleef en kreeg zaterdag tegen Cambuur een spaarzame kans vanaf de aftrap. Hij beschaamde het vertrouwen niet en pikte twee goals mee. 

Kwasi Okyere Wriedt (Willem II)

De verdediging van FC Groningen wist geen raad met de sterke spits van Willem II. In minuut vijf was het al dan ook al raak, 1-0 door de benen van Leeuwenburgh. Bij de tweede goal van Saddiki was Wriedt ook belangrijk met een assist.

Luis Sinisterra (Feyenoord)

De 22-jarige Colombiaan was met twee assists belangrijk voor Feyenoord. Tegen PSV was hij dreigend met zijn snelheid en doelgerichtheid. Deze keer was hij niet de afmaker, maar twee keer aangever. Door de twee assists van Sinisterra was de wedsrijd gelopen.

elftal van de week speelronde 5 eredivisie met: unnerstall, kuipers, propper, timber, pedersen, botos, aursnes, toornstra, neres, wriedt, sinisterra

Feyenoord-doelman vertrekt