Van Egmond over ophef rondom Gözübüyük: "Hij verkondigt onzin, en niet voor het eerst"

Dick van Egmond heeft zich uitgelaten over de ophef rondom Serdar Gözübüyük, die de finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht niet meer zou mogen fluiten vanwege kritiek op de scheidsrechtersbaas.

Van Egmond ontkent dat Gözübüyük in eerste instantie de leiding zou hebben over Feyenoord - FC Utrecht. "Dat heb ik ook voorbij horen komen, maar dat is dus pertinent niet waar", laat de voormalig scheidsrechter weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Kennelijk heeft Gözübüyük die verhalen zelf rondgestrooid naar bepaalde mensen", vervolgt Van Egmond. "Ik zou niet weten wie anders. Maar daar klopt dus niets van. Hij verkondigt onzin, en niet voor het eerst".

'Onzin verkondigen'

De scheidsrechtersbaas gaat ook nog in op het interview van Gözübüyük, waarin de leidsman vond dat hij te weinig wedstrijden heeft gefloten. "Als hij zich zou beroepen op feiten, weet hij dat daar helemaal niets, maar dan ook niets van klopt".

"Gözübüyük doet voortdurend zijn best om onzin te verkondigen aan allerlei mensen. En dat zorgt voor ergernis. Als hij dan toch onzin verkondigt, moet hij dat intern doen. Direct, tegen mij", aldus Van Egmond.

Scheidsrechter finale play-offs

Dennis Higler is de scheidsrechter van dienst in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De 35-jarige leidsman wordt bijgestaan door Johan Balder en Joost van Zuilen. Die twee assistenten staan doorgaans aan de zijde van Gözübüyük.

Feyenoord-doelman vertrekt